over

Over mij,

Ik ben Gabrielle van den Elshout en ik ben in 1993 afgestudeerd aan de opleiding muziektherapie van de Hogeschool Arnhem- Nijmegen.
Naast de opleiding muziektherapie, heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van onderzoek, epidemiologie, sociaal-emotionele ontwikkeling, JIAS-soundtherapy, management in de gezondheidszorg en EBP. Daarnaast ben ik RGM-practitioner. RGM is een multi-sensorische oefenmethode waarbij het ritme van de muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie (concentratie, geheugen, coördinatie) te stimuleren.
Na een aantal jaren in een instelling voor verstandelijk gehandicapten te hebben gewerkt, en op verschillende dagcentra voor verstandelijk gehandicapten, ben ik in 1998 gestart met mijn eigen praktijk voor muziektherapie.
Het doelgericht werken, in samenspraak met ouders (waar het kinderen betreft), zonder tussenkomst van bureaucratische wet- en regelgeving was en is mijn prioriteit.

Naast het werken met mensen met een verstandelijke beperking, richt ik mij ook op “mildere” problematiek. Schoolgaande kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen, prikkelverwerkingsproblemen enz.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door een EBP gerelateerde aanpak. Dat wil zeggen dat ik zoek naar informatie uit wetenschappelijk onderzoek. Omdat “muziek” een grote mate van subjectiviteit bezit, is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijs te verzamelen, om van daaruit een plan van aanpak te creëren. Dit vormt een solide basis voor muziektherapie.